Ontdek zelf waarom Cleopatra betoverd werd door het strand van Alanya

Op zoek naar een bestemming voor jouw volgende vakantie? Vlieg dan eens naar één van de meest veelzijdige badplaatsen van Turkije. Alanya, dat aan de beroemde turquoise kust van Turkije ligt, is een uitstekende vakantiebestemming. Je zult hier een unieke combinatie van mediterrane vissersdorpjes en natuurlijke wonderen aantreffen. Met het hele jaar door zon en warm water, zijn vakanties naar Alanya natuurlijk voor iedereen een geweldige bestemming.

Veelzijdige vakantie

Als je aan Alanya denkt, dan denk je natuurlijk meteen aan zon, zee en strand. Maar wist je dat dit prachtige, oude vissersdorpje ook nog veel historische bouwwerken en een schitterende natuur bezit? Alle activiteiten bevinden zich in of net buiten het centrum van Alanya en zijn dus dus uitstekend te combineren met een dagje Cleopatra strand. Je hoeft hiervoor geen vervoer te regelen, want de meeste activiteiten kun je gemakkelijk te voet bereiken.

Wil je lekker actief zijn tijdens je vakantie in Alanya? Dan zijn er ook genoeg mogelijkheden om te sporten. Op de stranden kun je jetskiën, parasailen, surfen of zeilen en het nabijgelegen Taurusgebergte biedt een fantastisch uitzicht op de zee en is ideaal om te gaan wandelen of te mountainbiken.

Visum voor Turkije

Als je naar Turkije gaat, heb je echter wel een visum nodig en dat moet je vóórdat je op vakantie gaat aanvragen. Het aanvragen van een e-visum voor Turkije is gelukkig heel eenvoudig. Bij Turkijevisumaanvragen.nl kun je online binnen 5 minuten jouw aanvraag doen. Let er wel op dat jouw paspoort nog minimaal zes maanden geldig moet zijn vanaf de dag dat je aankomt in Turkije.

Meestal ontvang je het visum al binnen 12 uur per e-mail. Een visum voor Turkije aanvragen is bij Turkijevisumaanvragen.nl gemakkelijk online te regelen en te betalen. Je kunt hier namelijk gewoon met iDeal of Bancontact terecht.

Ook kun je bij Turkijevisumaanvragen.nl meerdere visums tegelijkertijd aanvragen, zodat je met jouw eigen visum, ook de visums voor het hele reisgezelschap zult ontvangen. Het is verstandig om je visum voor Turkije uit te printen of eventueel te downloaden op je smartphone.

De mooiste souvenirs

Ben jij een echte shopaholic, zorg er dan voor dat je dinsdagmarkt in Mahmutlar niet mist. Hier vind je werkelijk alles op het gebied van kleding, tassen en andere lokale producten. Of bezoek de bazaar die twee keer per week wordt gehouden en de plaats om verse producten rechtstreeks van de lokale boeren te kopen en te proeven. De Grand Bazaar in Kumkoy is ook een geweldige plek om te winkelen. Hier kun je je vergapen aan traditionele kleding, edelstenen, juwelen, tapijten, keramiek en textiel. Wedden dat je met een leuk souvenir uit Alanya weer naar huis gaat?